Roos

Back-to-nature

Kan uw kind niet aarden in een Chiro of Scouts en wil u toch dat ze kunnen genieten van de buitenlucht en de natuur? Dan is dit wat u zoekt! Elke zaterdagnamiddag komen wij met een groep van max. 8 kinderen samen om de natuur in te trekken. We spelen spelletjes, gaan op onderzoek uit en maken prachtige of zelfs lekkere creaties met gezonde producten uit de natuur.

 

Roos Van Lommel

Intructrice kinderlessen in dressuurmatig gymnastiseren, horsemanship en basis zit- en rijlessen

Kinderdagen en -kampen

Kindercoach

Back to nature project

Dagelijks werk

Profiel

 

Ik ben de dochter van de oprichters van Equimotion. Ik ben grootgebracht tussen paarden. Ik heb altijd een enorme liefde en passie gevoeld voor paarden, ze begrijpen hoe je jezelf voelt en houden je dan ook regelmatig een spiegel voor.

In mijn leven heb ik steeds twee grote passies gehad. Paarden en kinderen. Ik heb een bachelor lager onderwijs, een diploma kindercoach en ben animatrice. Momenteel volg ik een opleiding therapie met honden en paarden.

 

Doorheen de jaren is het een hele zoektocht geweest naar wat voor mij en mijn paard Nico de beste manier van werken was. Ik heb de klassieke piste doorlopen en als kind gestart met LRV. Het competitieve zit niet echt in mij en dit was voor mij dan ook niet mijn favoriete manier van werken met paarden. Na de LRV ben ik overgeschakeld naar recreatief western rijden. Ik ben altijd met een westernzadel blijven rijden, maar ik stoorde mij aan het feit dat ik door dat grote zadel de bewegingen van mijn paard niet kon voelen. Wel gaf het me een gevoel van veiligheid doordat je een breed zitvlak hebt en die ohh zo handige knop.

 

Na een tijdje van western rijden stootte ik op verschillende problemen die ik onder het zadel niet kon oplossen. Ik had ook het gevoel ver van mijn paard te staan aangezien in er altijd op zat.

 

Toen ben ik bij horsemanship terecht gekomen en dan meer bepaald Parelli. Bij deze methode voelde ik me heel goed. Ik kreeg een hele sterke band met mijn paard en "werken" met mijn paard werd ook wel eens "spelen" met mijn paard. Het grondwerk sprak me enorm aan en doordat dit verdeeld was in levels gaf me dit ook een duidelijke opbouw.

 

Toch miste ik nog iets. Ik merkte dat mijn paard heel scheef kon lopen bij bepaade oefeningen en dat het niet aangenaam was om op hem te galoperen doordat hij zich dan zo scheef verder bewoog.

 

 

 

 

Toen ben ik uitgekomen bij academische rijkunst. Een manier om je paard te trainen, zowel vanop de grond als vanuit het zadel én ook nog werken aan het rechtrichten van je paard.

Bij deze methode miste ik wel het spelen met je paard.

 

Uiteindelijk zijn we dan bij het dressuurmatig gymnastiseren gekomen. Dit was voor mij de ideale combinatie tussen grondwerk, handwerk, spelen en rijden.

 

Ik ga niet beweren dat een ander van de voorgenoemde manieren van werken met je paard fout is, want dat is het zeker niet. Ik voel mezelf het beste bij het dressuurmatig gymnastiseren.

Ik werk met mijn paard vanaf de grond om hem recht te richten en om ervoor te zorgen dat zijn natuurlijke scheefheid beter in balans komt, wanneer dit goed gaat oefen ik hierop verder vanuit het zadel. Doordat ik de kans geef aan mijn paard om te leren in balans te lopen gaat hij zijn natuurlijke scheefheid minder moeten compenseren door bijvoorbeeld de verkeerde spieren te gebruiken. Hierdoor ben ik ook verzekerd dat we beiden deugd en plezier hebben van het werken. We wisselen het werk af door samen nieuwe obstakels, zaken te verkennen of door samen in vrijheid te werken.

 

Mijn passie voor paarden en kinderen heeft er uiteindelijk toe geleid dat ik aan de slag ben gegaan als zelfstandige.

We bieden momenteel enkele hele mooie projecten aan die zeker de moeite zijn om eens te bekijken.

 

Andere projecten liggen nog in het verschiet. Bent u naar deze benieuwd kan u ons gerust al een mailtje sturen of onze website goed in het oog houden voor up-dates.

 

 

 

 

 

Projecten

 

Hieronder vind je een lijst terug met de reeds actieve projecten. Voor de projecten die in het verschiet liggen kan u een kijkje gaan nemen bij onze agenda. Indien u meer informatie wenst kan u ons gerust een mailtje sturen of verzend via facebook een privébericht.

Kinderdagen

 

Samen met Ine pypaert organiseren wij kinderdagen. Deze dagen zijn meestal in thema. Op deze dagen leren we de kinderen op een fijne en speelse manier omgaan met paarden, ook gaan we met de paarden zowel vanop de grond als vanuit het zadel werken.

Doorheen het jaar zijn een verschillende kinderdagen gepland. Indien u meer informatie wenst kan u kijken naar de pagina "Kinderdagen" op onze website.

Kinderlessen

 

Als leerkracht en paardenfanaat vind ik het bijzonder belangrijk dat kinderen weten hoe ze op een veilige manier kunnen omgaan met paarden. Daarbij wil ik hen graag laten ervaren hoe fijn het samenwerken met je paard kan zijn wanneer je elkaar respecteert en elkaar begrijpt. Vanuit deze twee aspecten start ik dan ook altijd mijn lessen. Kinderen van 6 - 12 kunnen bij mij teruecht voor privélessen met of zonder eigen paard/pony.

Deze lessen kunnen doorgaan bij u thuis of op Equimotion.

Therapie met honden en paarden.

Momenteel in opleiding

Kindercoach

Momenteel in opleiding

Poiel 131, 2440 Geel

 

BTW- nummer 0629.550.982