Roos

Bee You Natuurbeleving

Kan uw kind niet aarden in een Chiro of Scouts en wil u toch dat ze kunnen genieten van de buitenlucht en de natuur? Dan is dit wat u zoekt! Elke zaterdagnamiddag komen wij met een groep van max. 8 kinderen samen om de natuur in te trekken. We spelen spelletjes, gaan op onderzoek uit en maken prachtige of zelfs lekkere creaties met gezonde producten uit de natuur.

Kinderdagen/kampen

 

Samen met Ine pypaert organiseren wij kinderdagen. Deze dagen zijn meestal in thema. Op deze dagen leren we de kinderen op een fijne en speelse manier omgaan met paarden, ook gaan we met de paarden zowel vanop de grond als vanuit het zadel werken.

Doorheen het jaar zijn een verschillende kinderdagen gepland. Indien u meer informatie wenst kan u kijken naar de pagina "Kinderdagen" op onze website.

 

Roos Van Lommel

Instructrice horsemanshiplessen/ basis zit- en rijlessen volwassenen

Instructrice kinderlessen in dressuurmatig gymnastiseren, horsemanship en basis zit- en rijlessen

Kinderdagen en -kampen

Kindercoach

Bee You natuurbeleving

Dagelijks werk

Profiel

 

Ik ben de dochter van de oprichters van Equimotion. Ik ben grootgebracht tussen paarden. Ik heb altijd een enorme liefde en passie gevoeld voor paarden, ze begrijpen hoe je jezelf voelt en houden je dan ook regelmatig een spiegel voor.

In mijn leven heb ik steeds twee grote passies gehad. Paarden en kinderen. Ik heb een bachelor lager onderwijs, een diploma kindercoach en ben animatrice. Momenteel volg ik een opleiding therapie met honden en paarden.

 

Doorheen de jaren is het een hele zoektocht geweest naar wat voor mij en mijn paard Nico de beste manier van werken was. Ik heb de klassieke piste doorlopen en als kind gestart met LRV. Het competitieve zit niet echt in mij en dit was voor mij dan ook niet mijn favoriete manier van werken met paarden. Na de LRV ben ik overgeschakeld naar recreatief western rijden. Ik ben altijd met een westernzadel blijven rijden, maar ik stoorde mij aan het feit dat ik door dat grote zadel de bewegingen van mijn paard niet kon voelen. Wel gaf het me een gevoel van veiligheid doordat je een breed zitvlak hebt en die ohh zo handige knop.

 

Na een tijdje van western rijden stootte ik op verschillende problemen die ik onder het zadel niet kon oplossen. Ik had ook het gevoel ver van mijn paard te staan aangezien in er altijd op zat.

 

Toen ben ik bij horsemanship terecht gekomen en dan meer bepaald Parelli. Bij deze methode voelde ik me heel goed. Ik kreeg een hele sterke band met mijn paard en "werken" met mijn paard werd ook wel eens "spelen" met mijn paard. Het grondwerk sprak me enorm aan en doordat dit verdeeld was in levels gaf me dit ook een duidelijke opbouw.

 

Toch miste ik nog iets. Ik merkte dat mijn paard heel scheef kon lopen bij bepaade oefeningen en dat het niet aangenaam was om op hem te galoperen doordat hij zich dan zo scheef verder bewoog.

 

 

 

 

Toen ben ik uitgekomen bij academische rijkunst. Een manier om je paard te trainen, zowel vanop de grond als vanuit het zadel én ook nog werken aan het rechtrichten van je paard.

Bij deze methode miste ik wel het spelen met je paard.

 

Uiteindelijk zijn we dan bij het dressuurmatig gymnastiseren gekomen. Dit was voor mij de ideale combinatie tussen grondwerk, handwerk, spelen en rijden.

 

Ik ga niet beweren dat een ander van de voorgenoemde manieren van werken met je paard fout is, want dat is het zeker niet. Ik voel mezelf het beste bij het dressuurmatig gymnastiseren.

Ik werk met mijn paard vanaf de grond om hem recht te richten en om ervoor te zorgen dat zijn natuurlijke scheefheid beter in balans komt, wanneer dit goed gaat oefen ik hierop verder vanuit het zadel. Doordat ik de kans geef aan mijn paard om te leren in balans te lopen gaat hij zijn natuurlijke scheefheid minder moeten compenseren door bijvoorbeeld de verkeerde spieren te gebruiken. Hierdoor ben ik ook verzekerd dat we beiden deugd en plezier hebben van het werken. We wisselen het werk af door samen nieuwe obstakels, zaken te verkennen of door samen in vrijheid te werken.

 

Mijn passie voor paarden en kinderen heeft er uiteindelijk toe geleid dat ik aan de slag ben gegaan als zelfstandige.

We bieden momenteel enkele hele mooie projecten aan die zeker de moeite zijn om eens te bekijken.

 

Andere projecten liggen nog in het verschiet. Bent u naar deze benieuwd kan u ons gerust al een mailtje sturen of onze website goed in het oog houden voor up-dates.

 

 

 

 

 

Projecten

 

Hieronder vind je een lijst terug met de reeds actieve projecten. Voor de projecten die in het verschiet liggen kan u een kijkje gaan nemen bij onze agenda. Indien u meer informatie wenst kan u ons gerust een mailtje sturen of verzend via facebook een privébericht.

Kinderlessen

 

Als leerkracht en paardenfanaat vind ik het bijzonder belangrijk dat kinderen weten hoe ze op een veilige manier kunnen omgaan met paarden. Daarbij wil ik hen graag laten ervaren hoe fijn het samenwerken met je paard kan zijn wanneer je elkaar respecteert en elkaar begrijpt. Vanuit deze twee aspecten start ik dan ook altijd mijn lessen. Kinderen van 6 - 12 kunnen bij mij teruecht voor privélessen met of zonder eigen paard/pony.

Deze lessen kunnen doorgaan bij u thuis of op Equimotion.

Paarden in training

Bent u opzoek naar iemand die u paard op een paardvriendelijke manier wil opleren, doorrijden of loopt het ergens spaak omdat uw paard schrik heeft, de band of clic die je eerst voelde is verdwenen, ...?

Paarden kunnen bij ons in training gezet worden en samen met u als eigenaar bekijken we waar de pijnpunten zijn en hoe we deze kunnen aanpakken. Ook indien u last heeft met de balans van uw paard staan wij voor u klaar.

Bij Equimotion voorzien we een totaalpakket waaruit u zelf kan aangeven welke voor u en uw paard de punten zijn waar aan gewerkt mogen worden.

Onze prijs is afhankelijk van de duur van de training en de grootte van uw paard/pony/shetlander.

 

Kindercoach

Als kindercoach ga ik aan de slag met of zonder paarden en honden.

Samen met het kind ga ik opzoek naar zijn of haar hulpvraag. Wanneer we deze gevonden hebben bekijken we samen de juiste tools en handvaten om deze hulpvraag aan te pakken. Wanneer een hulpvraag van een kind is ingelost en deze nog met hulpvragen zit zetten we onze sessies samen verder, kan het kind zelfstandig aan de slag zetten we de sessies stop.

Dit wil zeggen dat het kind het vanaf nu alleen aan kan en dat is waar het om draait.

Fotografie

Een tijdje geleden ontdekte ik bij mezelf een passie waarvan ik eerder niet wist dat ik ze had: fotografie.

Ik ben aan de slag gegaan met het uitzoeken van alle functies op mijn fototoestel, ging naar cursussen en workshops en leerden mijn dieren tot in de treuren toe hoe ze mooi moesten blijven staan voor op de foto's.

Ik kreeg na een tijdje dan ook de aanvraag van mensen om zichzelf of hun geliefde viervoeters op de gevoelige plaat vast te leggen. Dit doe ik dan ook met veel plezier, liefde en passie.

Therapie met honden.

Momenteel in opleiding

Lessen horsemanship volwassenen

Bijna meteen nadat we Equimotion opgestart zijn kwamen we in contact met een hele nieuwe manier van werken met paarden: horsemanship. Wij doen ons best om aan de slag te gaan met onze paarden en er steeds voor te zorgen dat communicatie en wederzijds respect centraal staan. Horsemanhip is een heel breed begrip. Ik focus mij op de communicatie, grondwerk, schriktraining, de band tussen mens en paard.

Poiel 131, 2440 Geel

 

BTW- nummer 0629.550.982