Dressuurmatig gymnastiseren

Dressuurmatig gymnastiseren

 

 

Wil jij je paard dressuurmatig kunnen trainen op een ontspannen manier zonder het gebruik van hulpteugels en dergelijke? Wil je meer weten over hoe je dit aanpakt en hoe je zelf op opbouwende manier met je paard kunt trainen? Dan ben je bij Equimotion aan het juiste adres!

 

Iedere ruiter droomt van een ontspannen paard dat licht aan de hulpen is, dat soepel en sterk is en dat graag samenwerkt met zijn ruiter. Bij Equimotion houden wij deze doeleinden steeds voor ogen. De oefeningen zijn logisch opgebouwd zodat elke stap de basis vormt voor de volgende.

De weg naar dit doel is voor iedere combinatie verschillend aangezien elke persoon en elk paard verschillend zijn.

 

Er kan zowel vanaf de grond gewerkt worden als vanuit het zadel. Het grondwerk vormt een ondersteuning voor het rijden. De hulpen die we vanop de grond gebruiken komen dus ook terug bij het rijden.

 

Het werken vanaf de grond heeft vele voordelen. Je kan zien welke invloed een bepaalde oefening heeft op het lichaam van je paard. Je kan makkelijker beoordelen of je een oefening correct uitvoert of niet. Verder train je je paard op een ideale manier zonder dat hij het gewicht van een ruiter hoeft te dragen en het is ook gewoon heel leuk om te doen. Er kan op verschillende manieren vanaf de grond gewerkt worden. Dit kan in de vorm van grondwerk, handwerk, longeren, lange teugelen en werken in vrijheid. Afwisseling is dus alvast verzekert.

 

Tijdens het rijden staan ontspanning, balans en een goede communicatie centraal. Het rijden wordt zodanig opgebouwd dat het paard de ruiter leert dragen op een correcte manier. Er wordt uiteraard niet alleen aandacht besteedt aan het paard, ook de houding van de ruiter wordt onder de loep genomen.

 

Klinkt dit als muziek in je oren? Voor kinderlessen van 6 tot 12 jaar kan je terecht bij onze lesgeefster Roos Van Lommel, voor lessen voor tieners en volwassenen kan je terecht bij Ine Pypaert . Voor contact stuur een mail naar info@equimotion.be

 

Er kan zowel bij ons op de locatie als bij jouw thuis les gevolgd worden.

 

Poiel 131, 2440 Geel

 

BTW- nummer 0629.550.982