Kinderdagen

We bieden kinderdagen en -lessen aan voor elke leeftijd!

 

Bij equimotion kan je voor elke leeftijdscategorie kinderdagen vinden. Zo bieden we Equimotion MINI'S, KIDS en TEENS aan. Volg onze Equimotion kids pagina op facebook en hou zo al onze evenementen in het oog! Ook op de kalender van Equimotion kan u de geplande evenementen terug vinden, evenals onderaan deze pagina. Wenst u meer informatie? Aarzel dan niet en stuur ons gerust een mail!

Equimotion mini's

 

Onze MINI-dagen zijn voor kinderen vanaf 6 tot en met 9 jaar.

Equimotion kids

 

Onze KIDS-dagen en -kampen zijn voor kinderen vanaf 10 tot en met 13 jaar.

Equimotion teens

 

Onze TEENS-dagen en -kampen zijn voor jongeren vanaf 14 tot en met 17 jaar.

Wat willen wij bijbrengen?

 

Wij willen beginnen bij het begin. Dit wil voor ons zeggen dat kinderen en jongeren leren hoe ze op een veilige en leuke manier kunnen omgaan met paarden en hoe paarden in elkaar zitten. Ons doel is kinderen een goede basis mee te geven in verband met de omgang met paarden waarop ze verder kunnen blijven bouwen en leren.

Algemeen

 

Onze kinderdagen hebben steeds dezelfde opbouw. We starten steeds met een stukje theorie waarna we dit spelenderwijs in de praktijk gaan omzetten. Ook zijn er tijdens deze dagen steeds activiteiten voorzien waarbij de kinderen spelletjes gaan spelen met de paarden als partner.

 

Wij organiseren zowel kinderdagen als -kampen. Ook werken we regelmatig met een thema dat past bij de tijd van het jaar.

Zo spelen we voor een stukje in op de leefwereld van de kinderen en het is altijd fijn om te zien hoe zij zich kunnen inleven in deze thema's.

 

Wij zijn ons zeer bewust dat de kennis van kinderen binnen eenzelfde groep sterk kan variƫren. Wij zorgen er dan ook steeds voor dat de lessen aangepast zijn aan de kennis en de vaardigheden van elk individueel kind. Zo willen wij waarborgen dat elk kind een fijne en leerzame dag kan beleven.

Door te starten met een theoriemoment krijgen wij de kans om te pijlen naar de kennis van de kinderen in de groep, zo kunnen we hiermee rekingen houden en hierop verder bouwen tijdens de rest van de dag.

Wie leert wat?

 

Bij de MINI'S gaan we ons vooral focussen op de omgang met en verzorging van het paard. Correcte omgang met paarden begint vanop de grond en gaat daarna verder onder het zadel.

Op de grond beginnen we met wederzijds respect, vertrouwen en communicatie, deze drie zaken staan hier centraal. Onder het zadel zal de focus vooral liggen op het ontwikkelen van de correcte zit van de ruiter.

 

Bij onze KIDS gaan we steeds eerst na of de basis goed zit door middel van verschillende spelletjes die gespeeld worden met, naast en op het paard. Van hieruit gaan we verder naar de volgende stappen in het leren omgaan met en trainen van het paard.

De communicatie met het paard wordt verfijnd, ook onder het zadel gaan we hieraan werken zodat de connectie tussen mens en paard verbetert.

 

En als laatste onze TEENS! Onze teens gaan we wat meer uitdagen. Zij gaan zowel vanop de grond als vanuit het zadel aan de slag met de balans van hun paard.

Ook met onze teens gaan we spelenderwijs aan de slag, maar dit wel op hun niveau.

Geplande evenementen:

Poiel 131, 2440 Geel

 

BTW- nummer 0629.550.982