Natuurlijk bekappen

Natuurlijk bekappen

 

Een regelmatige bekapping zorgt samen met voldoende beweging en een gezonde voeding voor sterke en gezonde hoeven. Hoeven groeien ongeveer 1 cm per maand, veel meer dan de hoeven op onze Vlaamse zandbodems afslijten. Daarom is het belangrijk dat deze overtollige groei tijdig wordt verwijderd en dat de hoefvorm zoveel mogelijk het natuurlijke hoefmodel benaderd. Wanneer men dit niet doet kunnen er allerhande hoefproblemen optreden zoals scheuren, ondergeschoven hielen,….

 

 

Ine Pypaert bekapt al enkele jaren paarden en pony’s. Momenteel is ze aan het werk met paarden met platvoeten, ongelijke hoeven, lange tenen en ondergeschoven hielen, te hoge hielen en natuurlijk ook aan gewone gezonde hoeven.

Tijdens het bekappen houdt Ine altijd rekening met het individuele paard en zijn hoeven. Ieder paard is immers anders en zo zijn hoeven ook per paard verschillend en verdienen ze daarom een eigen aanpak.

 

Waarom kiezen voor natuurlijk bekappen?

 

Gezonde hoeven vormen de basis van een gezond (rij)paard. Wanneer de hoeven niet in optimale conditie zijn zal een paard immers sneller struikelen, kortere en stijvere passen nemen, gevoelig lopen of zelfs manken. Ook kun je van een paard met ongelijke hoeven niet verwachten dat hij onder het zadel of tijdens het grondwerk netjes rechtgericht zal lopen. Kortom gezonde hoeven zijn niet alleen mooi om naar te kijken, maar ze zijn ook heel belangrijk voor een paard.

 

 

Bent u nog op zoek naar een natuurlijke bekapper om de voeten van uw paard te onderhouden? Contacteer ons!

Poiel 131, 2440 Geel

 

BTW- nummer 0629.550.982