Paard, pony in training zetten

OVER ONS

 

Wij nemen paarden en pony's in training. U kunt bij ons onder andere terecht voor: zadelmak maken, verder doorrijden, schriktraining, werken aan de lange teugel, het behandelen van specifieke problemen dit zowel rijtechnisch als in de omgang vanop de grond en nog zoveel meer.

 

De trainingen worden op een logische manier opgebouwd en aangepast aan het individuele paard. Wij werken steeds naar een lange termijn oplossing toe voor het probleem. Tijdens onze trainingen houden we zowel het fysieke als het mentale aspect in het oog zodat uw paard zich optimaal kan ontplooien.

 

Hoe lang uw paard bij ons in training staat is afhankelijk van het paard en het trainingsdoel.

De prijs die wij hanteren is afhankelijk van de duur van de training en de grootte van uw paard.

 

Het is ook mogelijk om tijdens de trainingsperiode lessen te nemen met uw paard zodat u zijn ontwikkelingen aan der lijve kunt ondervinden.

DE OPTIES

 

Tijdens onze training gebruiken we en mix van horsemanship, schriktraining, dressuurmatig gymnastiseren (academische/klassieke rijkunst), ...

 

Wij nemen zowel paarden als pony's (ook shetlanders) aan!

Zowel tijdens de zomer- als wintermaanden kunnen paarden bij ons in training worden gezet.

Zadelmak maken/doorrijden

 

Wil u uw paard een goede basis wil meegeven waarvan u de rest van zijn/haar leven de vruchten zal plukken? Maak dan zeker een afspraak en kom eens kennis maken met ons en onze werkwijze.

 

Paarden zijn bij ons welkom vanaf 3,5 jaar om zadelmak gemaakt te worden. Doorrijden doen wij vanaf de leeftijd van 4 jaar.

Ook dit is afhankelijk van paard tot paard. Hierbij kijken we steeds naar de fysieke en mentale volwassenheid van het paard.

Gedragsproblemen

 

Ondervind u problemen in de omgang met uw paard?

Is hij snel bang of net heel opdringerig? Dergelijke problemen pakken wij op een respectvolle, rustige en duidelijke manier aan door middel van grondwerk en schriktraining.

 

We beschikken over een zeer veelzijdige locatie met onder andere een track en een vijver. Dit biedt extra mogelijkheden voor paarden die bang zijn voor water en dergelijke.

 

Fysieke/rijtechnische problemen

 

Ondervind je tijdens het rijden problemen zoals: hangen op de teugels, moeilijk te sturen zijn, ongelijke teugeldruk, niet nageefelijk zijnā€¦

 

Bij dergelijke problemen ligt vaak een verkeerd lichaamsgebruik aan de basis. Tijdens onze trainingen leren wij het paard hoe hij zijn lichaam optimaal kan gebruiken zodat het paard optimaal kan functioneren en de kans op blessures tijdens het rijden geminimaliseerd wordt.

 

Poiel 131, 2440 Geel

 

BTW- nummer 0629.550.982