Ine Pypaert


Natuurlijk bekapper • Instutrice dressuurmatig gymnastiseren  • Kinderdagen en kampenOver mij


Ik ben Ine en ben sinds mijn 12de gepassioneerd bezig met paarden. Ik ben, zoals de meeste mensen, in een manege beginnen rijden. Hier kreeg de kans om met een Massimo de mensenschuwe jaarling te werken. Met dit paard ben ik grondwerk beginnen doen. Dankzij het grondwerk en veel geduld heb ik hem zadelmak kunnen maken. Inmiddels was ik al helemaal verliefd op dit bange paard dus toen ik de kans kreeg om hem over te kopen was ik natuurlijk in de zevende hemel. Ik ben toen onmiddellijk overgestapt op bitloos rijden en ben fanatiek van de grond blijven werken. Ik ben hier ook les in gaan nemen. Voor dat Massimo van mij was had ik dus alles zelf gedaan, veel boeken gelezen en gewoon mijn gevoel gevolgd. Misschien niet ideaal, maar ik heb er veel uit geleerd en onze band is nog steeds heel sterk. Ook ben ik een aantal keer op stage geweest bij verschillende instructeurs. Hier heb ik veel bijgeleerd over de academische rijkunst. In de laatste 2 jaar volg ik maandelijks les bij Perrine Coolsaet. Verder heb ik nog verschillende clinics en lesdagen gevolg om mijn horizon te verruimen. En ten slotte doe ik ook een hoop praktijkervaring op met de paarden en pony’s die ik train.


Ik ben vooral bezig met dressuurmatig gymnastiseren onder het zadel en vanaf de grond. Ik hou van afwisseling en heb mij verdiept in: rijden, longeren, werken in vrijheid, grondwerk handwerk en lange teugelen. Verder spring ik af en toe, geniet ik erg van buiten rijden en maak ik vaak gebruik van cavaletti’s om het pistewerk afwisselend te houden. Tijdens het werken met paarden maak ik gebruik van een combinatie van: horsemanship, academische rijkunst en klassieke dressuur. Naast paarden trainen help ik graag mensen verder met hun paard. Ik vind het geweldig om een combinatie naar elkaar te zien te groeien en te zien verbeteren.


Buiten paarden trainen en lesgeven heb ik nog een andere passie, namelijk hoeven bekappen. Hier ben ik ook al enkele jaren actief mee bezig. En net zoals bij het trainen probeer ik zoveel mogelijk informatie uit verschillende hoeken te verzamelen. Ik heb verschillende clinics gevolgd en een hoop praktijk ervaring opgedaan bij verschillende paarden en pony’s.


Ik denk dat het ondertussen duidelijk is dat wanneer ik ergens in geïnteresseerd ben ik er voor de volle 100% voor ga. Ik heb dezelfde ingesteldheid als het gaat om mensen en hun paarden begeleiden. Ook voor hen zet ik mij voor 100% in.


Poiel 131, 2440 Geel


BTW- nummer 0629.550.982